علم فیزیوتراپی

10 علت لرزش دست در جوانی و روش‌های درمان

لرزش دست در جوانی

برخی از افراد فکر می‌کنند لرزش دست تنها مختص افراد مسن است، اما حقیقت این است که این عارضه در جوانان هم رخ می‌دهد و می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

استرس، اضطراب، عادت‌های نادرست، یا حتی مشکلات عصبی و عضلانی می‌توانند مهم‌ترین علت‌های لرزش دست در جوانی باشند. خوشبختانه، بیشتر این موارد قابل درمان یا مدیریت هستند. در این مطلب، به بررسی علل مختلف لرزش دست در جوانان و روش‌های درمان و پیشگیری از آن خواهیم پرداخت تا بدانید چگونه می‌توانید این مشکل را خیلی راحت پشت سر بگذارید.

رعشه یا لرزش دست چیست؟

رعشه یا لرزش دست چیست؟

رعشه یا لرزش دست چیست؟

لرزش دست یا رعشه به حرکات غیرارادی و غیر قابل‌ کنترل دست گفته می‌شود. در ابتدا این لرزش‌ها خفیف هستند، اما معمولا با گذشت زمان شدت پیدا می‌کنند و اگر درمان نشوند، می‌توانند فرد را برای انجام کارهای روزمره با مشکل مواجه کنند.

به‌ طور کلی انواع لرزش‌های دست در دو زمان رخ می‌دهند:

  • در زمان استراحت: این نوع لرزش هنگام استراحت عضلات بیشتر می‌شود و می‌تواند دلایل مختلفی ازجمله بیماری پارکینسون داشته باشد.
  • در زمان فعالیت: این نوع لرزش هنگام انجام فعالیت‌های مختلف و با انقباض عضلات بیشتر می‌شود.

10 علت رایج لرزش دست در جوانی

علت رایج لرزش دست در جوانی

علت رایج لرزش دست در جوانی

لرزش دست در جوانی ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. در ادامه، چند علت متداول برای آن را بررسی خواهیم کرد که عبارت‌اند از:

1. بیماری پارکینسون

پارکینسون نام یک بیماری عصبی مزمن است که به دلیل کاهش تولید دوپامین رخ می‌دهد. دوپامین نقش مهمی را برای تنظیم حرکت و کنترل عضلات در سیستم عصبی مرکزی ایفا می‌کند.

از شایع‌ترین علائم بیماری پارکینسون می‌توان به لرزش دست و پا، سفت شدن عضلات، نقص حافظه و کم‌تحرکی اشاره کرد. فیزیوتراپی برای پارکینسون یک روش درمان توصیه شده و کارآمد است.

2. شکستن قولنج انگشتان

عادت قولنج شکستن یا شکستن قولنج انگشتان ممکن است به مفاصل دست آسیب بزند و مشکلات مفصلی مختلفی مانند التهاب و لرزش دست را به همراه داشته باشد. این عادت می‌تواند فشار زیادی به مفصل‌ها وارد کرده و در طولانی‌مدت باعث ایجاد لرزش شود.

3. استرس و اضطراب

یکی از شایع‌ترین علت‌های لرزش دست در جوانی، استرس و اضطراب است. لرزش دست هنگام استرس به طور معمول در افرادی که تحت فشار قرار دارند، رخ خواهد داد.

در چنین شرایطی بدن به طور خودکار به این استرس و اضطراب پاسخ می‌دهد که یکی از این پاسخ‌ها لرزش دست خواهد بود.

4. بیماری‌های عصبی

برخی از بیماری‌های عصبی مانند مالتیپل اسکلروزیس (MS)، نوروپاتی محیطی و غیره می‌توانند دیگر علت اصلی لرزش دست در جوانی باشند.

لرزش دست ناشی از بیماری‌های عصبی می‌تواند ثابت و پایدار باشد یا به صورت موقتی ظاهر شود. بهترین کار این است که در صورت مشاهده هرگونه لرزش به پزشک مراجعه کنید تا بعد از مشخص شدن علت، تحت درمان قرار بگیرید. فیزیوتراپی ام اس و بررسی شرایط فیزیکی می‌تواند به بهبود حرکات دست و تقویت آن و پیشگیری از لرزش‌‌ها کمک کند.

5. مصرف الکل

مصرف الکل یکی از مشکلاتی است که می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. یکی از رایج‌ترین عوارض آن، لرزش دست‌ها است. چنین لرزشی در ابتدا به صورت ملایم خواهد بود، اما با گذشت زمان، شدت آن بیشتر خواهد شد.

6. عدم فعالیت ورزشی

ورزش نکردن می‌تواند ضعف عضلات دست را به همراه داشته باشد و باعث لرزش دست در جوانی شود. انواع ورزش‌های مختلف مانند تمرینات مقاومتی، بدنسازی، یوگا، پیاده‌روی و غیره، در تقویت عضلات دست و کاهش لرزش موثر خواهند بود.

7. دریافت مقدار زیاد کافئین

اگر به میزان زیاد قهوه یا دیگر محرک‌ها را مصرف کنید، احساس عصبانیت به شما دست خواهد داد. کافئین می‌تواند منجر به تحریک بدن و حرکت عضلات در ترتیبی نادرست شود و لرزش دست را به همراه داشته باشد.

8. کمبود خواب

بدن برای اینکه بتواند سلول‌هایش را تنظیم مجدد و ترمیم کند، به خواب نیاز دارد؛ بنابراین اگر به اندازه کافی نخوابید، بدن مجبور می‌شود در شرایط استرس‌زا کار کند. کمبود خواب، احساس مه مغزی و لرزش را به همراه خواهد داشت.

9. قند خون پایین

اگر قند خون کاهش پیدا کند، فرد احساس گرسنگی، سبکی سر و لرزش خواهد داشت. پایین بودن قند خون که هیپوگلیسمی نامیده می‌شود، ممکن است در افرادی رخ دهد که برای مدتی غذا نخورده‌اند و این عارضه، لرزش دست در جوانی را به همراه داشته باشد.

10. مصرف برخی از داروها

علت لرزش خفیف دست در جوانی می‌تواند عوارض جانبی بسیاری از داروها باشد. داروهایی که برای درمان مشکلات سلامت روان تجویز می‌شوند، مانند داروهای ضد افسردگی و داروهای استنشاقی مورد استفاده برای آسم، برخی از رایج‌ترین این داروها هستند.

روش‌های درمان لرزش دست در جوانی

روش‌های درمان لرزش دست در جوانی

روش‌های درمان لرزش دست در جوانی

درمان لرزش دست شامل تغییرات در سبک زندگی، مدیریت استرس، داروها، فیزیوتراپی و در برخی موارد خاص، روش‌های جراحی است. در ادامه روش‌های درمانی را بررسی خواهیم کرد:

درمان لرزش دست با تغییر در سبک زندگی

برخی تغییرات در سبک زندگی می‌تواند کاهش لرزش دست در جوانی را به همراه داشته باشد. این تغییرات می‌توانند شامل استراحت کافی، کاهش مصرف مواد محرک مانند قهوه و الکل، مدیریت استرس و آرامش، پیروی از رژیم غذایی سالم و متنوع و انجام ورزش منظم و فعالیت‌های آرامش‌بخش باشند.

درمان لرزش دست با فیزیوتراپی

درمان لرزش دست با فیزیوتراپی

درمان لرزش دست با فیزیوتراپی

یکی از بهترین و موثرترین روش‌ها برای درمان لرزش دست در جوانی، فیزیوتراپی لرزش دست و انجام ورزش‌های مربوطه است. تمرینات ورزشی مخصوص مچ و دست می‌تواند به میزان قابل توجهی سرعت لرزش دست‌ها را کاهش داده و با گذشت زمان منجر به درمان آن شود. از طرفی با استفاده از مکانوتراپی یا حرکت درمانی و انجام حرکات مقاومتی می‌توان به کاهش لرزش دست کمک کرد.

درمان لرزش درس با داروهای گیاهی

استفاده از محصولات گیاهی مانند نوشیدن چای بابونه، والری و اسطوخودوس یکی از روش‌های گیاهی و بدون ضرر برای رفع لرزش و رعشه دست است.

درمان لرزش دست با دارو

درمان لرزش دست با دارو

درمان لرزش دست با دارو

همه افراد جوانی که دچار لرزش دست شده‌اند، نیازی به درمان نخواهند داشت، اما اگر پزشک تصمیم بگیرد که در ابتدا بهتر است مشکل از طریق دارو درمان شود، می‌توانید با استفاده از داروهای تجویز شده شروع کنید.

بهترین قرص برای لرزش دست، پروپرانول و پریمیدین است. اگر این داروها برای شما موثر واقع نشود، پزشک ممکن است داروهای دیگری را نیز توصیه کند.

درمان لرزش دست با جراحی

وقتی دارو و فیزیوتراپی در درمان لرزش دست در جوانی موثر نباشد، پزشک از روش‌های جراحی مانند تالاموتومی یا تحریک عمیق مغز استفاده خواهد کرد.

چه زمانی برای لرزش دست باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر به‌تازگی متوجه لرزش غیرطبیعی در دست‌هایتان شده‌اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا آزمایش‌های مختلفی را تجویز می‌کند تا علت مشکل را بفهمد. بعد از تشخیص دقیق، در مورد روش‌های درمان با شما صحبت خواهد کرد.

اگر لرزش دست خفیف باشد، معمولا نیاز به درمان خاصی نخواهد بود. در موارد جدی‌تر، پزشک بهترین روش درمانی را توصیه خواهد کرد.

سخن پایانی

تمرینات فیزیوتراپی و حرکتی می‌توانند به طرز چشمگیری به کاهش لرزش دست در جوانی کمک کنند. با تقویت عضلات، بهبود انعطاف‌پذیری مفاصل و استفاده از تکنیک‌های کنترل حرکتی، می‌توان به کاهش لرزش و بهبود کیفیت زندگی دست یافت. بهتر است برای دریافت برنامه‌ای مناسب و تخصصی، با یک فیزیوتراپیست مشورت کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *