علم فیزیوتراپی

مدت زمان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر؛ هفته به هفته

احتمالا جراحی پس از انجام فیزیوتراپی دیسک کمر آخرین گزینه‌ای بوده که پزشک متخصص به شما پیشنهاد داده است. ممکن است همه بیرون زدگی‌های دیسک کمر با فیزیوتراپی درمان نشوند و نیاز به جارحی داشته باشند.  اصلا نگران نباشید حتی بعد از عمل دیسک کمر هم می‌توانید زودتر از آنچه که فکرش را بکنید به زندگی نرمال بازگردید. تنها کافی است به پرشکتان اطمینان کرده و دستورات او را مو به مو انجام دهید. دستوراتی که انجام دقیق و به موقع آن‌ها پس از عمل جراحی می‌تواند تاثیر بسزایی در روند بهبودی شما پس از عمل دیسک کمر داشته باشد.

یکی از سوالات متداولی که برای بیماران تحت عمل دیسک کمر مطرح است مدت زمان پیاده روی بعد از جراحی است. به طور کلی این مدت زمان کاملا وابسته به وضعیت بیمار پیش از جراحی است اما می توان زمانی تخمینی برای دسته بزرگی از این نوع بیماران بیان کرد.

مدت زمان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر

پیاده‌روی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که بیماران می‌توانند در طول مدت زمان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر انجام دهند. این فعالیت ساده به بهبود جریان خون، تقویت عضلات کمر و جلوگیری از خشکی مفاصل کمک می‌کند. برای انجام پیاده روی به موارد زیر دقت نمایید.

بلافاصله پس از عمل دیسک کمر

پزشک شما بعد از روز جراحی شما را به راه رفتن آرام تشویق می‌کند و مدت زمانی که بیماران در بیمارستان می‌مانند معمولا بین ۱ تا ۴ روز است.

راه رفتن ابتدایی باید به کمک پرستار یا فیزیوتراپ مربوطه در بیمارستان انجام شود. مدت زمان پیاده روی بلافاصله پس از عمل جراحی بسیار کوتاه است.

دو هفته پس از عمل دیسک کمر

پزشکان توصیه می‌کنند بیماران از دو هفته پس از جراحی، پیاده‌روی‌های کوتاه ۵ تا ۱۰ دقیقه‌ای را شروع کنند.

هفته سوم و چهارم پس از عمل دیسک کمر

معمولا با گذشت زمان وضعیت بیمار بهبود پیدا کرده و زمان پیاده روی افزایش خواهد یافت. انجام ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی برای بیماران در هفته‌های سوم و چهارم پس از جراحی پیشنهاد می‌شود.

نکته: در صورت بروز درد یا ناراحتی، مدت زمان پیاده‌روی را کاهش دهید.

هفته چهار تا شش پس از عمل دیسک کمر

به طور کلی، پس از حدود چهار تا شش هفته، بیماران می‌توانند پیاده‌روی‌های ۳۰ تا ۴۵ دقیقه‌ای را به صورت روزانه انجام دهند. بیماران عزیز دقت نمایند این زمان حتما باید با مشورت پزشک و با توجه به شدت بیماری و نوع جراحی تنظیم گردد. از افزایش زمان پیاده روی به صورت سرخود اجتناب کنید.

پس از هفته ششم

پس از هفته ششم می‌توانید یک کیلومتر در روز پیاده روی کنید و با هدف پیاده روی ۵ کیلومتر روزانه، به مسافت خود بیفزایید. توصیه می‌شود این مسافت را به ۲ پیاده روی در روز تقسیم نمایید.

بیمار عزیز زمانی در حدود ۲ تا ۴ هفته طول می‌کشد تا شما به فعالیت‌های روزانه نرمال خود بازگردید. اما انتظار انجام فعالیت‌های سنگین از خود نداشته باشید. حداقل ۴ تا ۶ هفته زمان نیاز است تا کاملا بهبود یافته و فعالیت‌های نسبتا سنگین روزانه را انجام دهید. اصلا در انجام تمرینات عجله نکنید چرا که اثرات جبران ناپذیری در آینده خواهد گذاشت. با صبر و تحمل این زمان می توانید به بهبود درمان خود کمک شایانی نمایید.

مدت زمان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر

مدت زمان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر

چگونه بعد از عمل دیسک کمر پیاده روی کنیم؟

  • برای پیاده روی باید مسیری را انتخاب کرد که مسیری صاف و بدون لغزش باشد.
  • کفش ورزشی راحت بپوشید. پیاده روی خود را آهسته شروع کنید و به تدریج عضلات خود را گرم کنید.
  • مطمئن شوید که شکمتان جمع شده، باسنتان تا حدودی منقبض و پشتتان صاف است.
  • برای شروع، مدت زمان پیاده روی را با توجه به احساسات خود تنظیم کنید؛ اگر احساس خستگی یا درد می کنید، به خانه برگردید و در حالت دراز کشیدن استراحت کنید.

تاثیر پیاده روی در بهبود بیماران تحت جراحی دیسک کمر

پیاده‌روی بعد از عمل دیسک کمر تأثیرات مثبت و قابل توجهی بر روی بیماران دارد. در زیر به برخی از این تأثیرات اشاره می‌شود:

پیاده‌روی به بهبود گردش خون کمک می‌کند که می‌تواند به تسریع فرایند بهبودی با تأمین اکسیژن و مواد مغذی به بافت‌های آسیب‌دیده کمک کند.

فعالیت‌های ملایم مانند پیاده‌روی می‌توانند به کاهش درد و ناراحتی در ناحیه کمر کمک کنند. این امر به دلیل آزاد شدن اندورفین‌ها (هورمون‌های طبیعی مسکن درد) در بدن است.

پیاده‌روی به تقویت عضلات کمر و پاها کمک می‌کند و می‌تواند به افزایش انعطاف‌پذیری ناحیه کمر منجر شود. این امر می‌تواند به بهبود تعادل و کاهش خطر افتادن کمک کند.

فعالیت بدنی ملایم مانند پیاده‌روی می‌تواند به جلوگیری از عوارضی مانند لخته‌های خونی و زخم‌های فشاری کمک کند.

فعالیت بدنی می‌تواند به بهبود روحیه بیماران و کاهش استرس و اضطراب پس از عمل کمک کند. این امر می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی بیمار کمک کند.

پیاده‌روی به بیماران کمک می‌کند تا به تدریج به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند و از وابستگی به دیگران کاسته شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *